Basisschool Ten Berge bekroond met Verkeer op School-medaille

Basisschool Ten Berge bekroond met Verkeer op School-medaille

Foto: if

Berlare - Basisschool Ten Berge werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille.

De school kreeg deze bekroning voor haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. "Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas", zegt directeur Katrien De Moerloose.

"Wij kregen een bronzen medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen. Veiligheid pragmatisch aanpakken bij leerlingen en op die manier competenties oefenen in het verkeer daar komt het op neer. We werken hiervoor samen met de lokale politiediensten. De leerlingen worden bovendien gestimuleerd en gemotiveerd om hun verkeerskennis efficiënt toe te passen en daar ook nog plezier aan te beleven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio