SP.A-Berlare trekt met 3 kandidaten naar de verkiezingen van 26 mei

SP.A-Berlare trekt met 3 kandidaten naar de verkiezingen van 26 mei

Foto: if

Berlare - Drie leden van SP.A Berlare staan op de lijsten voor de komende federale en Vlaamse verkiezingen.

Lokaal voorzitter en gemeenteraadslid Cindy Roelandt zal op plaats 11 staan voor het Vlaams Parlement en regiovoorzitter Jan Van Hee op plaats 13 voor de Kamer. Tina Cabuy wordt 13de opvolger voor Vlaams Parlement.

Tina is 23 jaar en pas werkzaam als kleuterleerkracht, maar heeft ook werkervaring in de kinderopvang. Ze wil zich inzetten voor kinderen en jeugd. “Op mijn werk en in mijn omgeving zie ik hoe kinderen te lijden hebben onder de gevolgen van armoede en verwaarlozing. Ik wil de druk verhogen op het beleid om er daadwerkelijk iets aan te doen.”, zegt Tina.

Cindy Roelandt is tevreden: “We zijn maar een kleine afdeling en in de gemeenteraad moeten we het voorlopig stellen met één verkozene, toch krijgen we met 3 plaatsen op de lijsten van de volgende verkiezingen dezelfde erkenning als een grote centrumstad.”

“Het is het provinciaal bestuur niet ontgaan dat onze lokale partij, met de vernieuwing en de verjonging, het fundament gelegd heeft om een sterke politieke factor in Berlare te worden.”, vult regiovoorzitter Jan Van Hee aan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio