CD&V Berlare wil veilige fietsverbinding Scheldebrug

CD&V Berlare wil  veilige fietsverbinding Scheldebrug

Foto: if

Berlare - De gemeente Berlare kampt met enkel gevaarlijke punten voor fietsers. “Eén van de gevaarlijke punten van onze gemeente bevindt zich beneden aan de brug van Berlare. Een pasklare oplossing hiervoor ligt klaar. We vragen aan de gemeente Berlare om hier direct werk van te maken”, zegt Yves Poppe, voorzitter CD&V Berlare.

Beneden aan de brug van Berlare zijn fietsers zijn fietsers genoodzaakt om de weg te kruisen als ze van Schoonaarde komen en de dijk willen oprijden. “Gezien het groot aantal fietsers op deze plaats, denk maar aan scholieren en( wieler)toeristen … is het aangewezen om hier een veiligere fietsverbinding te creëren. Dit kan door een nieuw fietspad aan te leggen aan de noordoostzijde van Berlare Brug,” zegt Yves Poppe, “vzw Durme is eigenaar van het gebied naast de brug en is al sinds 2016 akkoord om een trage verbinding te voorzien tussen de voet van de brug en het jaagpad van de Scheldedijk. Ook het Agentschap voor Natuur en bos is reeds gecontacteerd hierover en zag geen bezwaren.”

De laatste stappen in dit dossier dateren van 10 april 2017 volgens CD&V. "Toen werd aangegeven dat de gemeente een stedenbouwkundig dossier met boscompensatievoorstel moest opmaken. We zijn nu twee jaar verder en stellen vast dat er sindsdien geen enkel actie ondernomen is. Op de laatste gemeenteraad werd ons ook meegedeeld dat er geen exacte timing is voorzien. Wij betreuren dit. De partijen zijn akkoord en eens het voorstel ingediend is, kan dit relatief snel gerealiseerd worden. Wij dringen dan ook bij de gemeente aan om hier snel werk van te maken zodat onze gemeente weer een stukje fietsveiliger is,” besluit Poppe.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio