Fair Fashion Feest

Fair Fashion Feest

Foto: if

Berlare - GROS Berlare organiseert met de fairtradetrekkersgroep en Oxfam Berlare het allereerste ‘Fair Fashion Feest’ op zondag 17 maart. Een middag die draait rond Fairtrade kledij en duurzaam textiel.

GROS Berlare, trekkersgroep Fair Trade Gemeente en Oxfam Wereldwinkel organiseren een boeiende namiddag rond Fair Trade kledij en duurzaam textiel. Een van de trekkers, Katrien Van Vlierberghe, legt uit waarom het Fair Fashion Feest georganiseerd wordt. “Het Fair Food Feest is een thema waar al heel wat mensen mee vertrouwd zijn. Duurzaam en fairtrade voedsel en drank zijn ingeburgerd. Maar we merken dat er rond duurzame mode nog heel weinig geweten is. Toch is het ook een belangrijk onderdeel van duurzaamheid. Daarom willen we op een laagdrempelige manier, met workshops, een leuk marktje en een modeshow Berlaarse mensen laten kennismaken met dit thema.”


Fairtrade modeshow, recyclingworkshops en duurzaam marktje

Met meer dan acht duurzame, recyclingworkshops zowel naar kinderen als volwassenen gericht en met een marktje met negen standhouders is er een gevuld programma samengesteld. “We werken zoveel mogelijk samen met lokale organisaties en vrijwilligers. Met een vrijwilligersploeg van meer dan 15 personen, tonen we dat er toch belangstelling is. We hopen dan ook op een mooie opkomst tijdens onze eerste editie,” vertelt Elli Cloots, voorzitter van de fairtradetrekkersgroep. “Je kan ook altijd langskomen om iets lekkers te komen drinken en te genieten van de afsluitende fairtrade modeshow met héél wat lokale modellen.”

Op het Fair Fashion Feest kan het publiek kennismaken met fairtrade kledij uit Nepal van Yak en Yeti, fairtrade sjaals, juwelen en tassen van Oxfam wereldwinkels. En daarnaast ook lokale initiatieven zoals Keramit Open Huis, ’t Kruyenbergs Breiclubje, Bhalobangla en de Babykangoeroe. Kinderen kunnen hun kapsel omtoveren bij de kapsters van Kip van Troje. Tijdens de hele middag zijn er workshops zoals: ‘maak van je oude T-shirt een tas’, knutselen met restjes stof, leder, knopen en zoveel meer. De toegang is gratis. Het hele programma vindt plaats tussen 14 en 18 uur.

Meer infor: berlare@oww.be – Facebookevenement: Fair Fashion Feest

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio