Muziekkapel Brandweer brengt ‘Trombone Fever’

Dendermonde - Met ‘Trombone Fever’ luidt de Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde op zaterdag 30 maart swingend de lente in. In het jaarlijkse ‘Musical Notes’-concert dat plaatsvindt in CC Belgica, wordt dit jaar de trombone dus in de kijker gezet.

“Nadat we in ons concert vorig jaar het slagwerk centraal stelden, wilden we dit jaar deze ingeslagen weg verder zetten en opnieuw voor een solo-instrument kiezen om ‘in the picture’ te zetten”, legt voorzitter Wouter Rogiers uit. “Met trombonist Bob Van der Strieckt kozen we niet één van de minsten uit. Bob is verbonden als solotrombonist aan het Symfonieorkest Vlaanderen en als freelance muzikant treedt hij op met orkesten zoals het National Orkest van België, Brussels Philharmonic, het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, Antwerp Symphony … en verschillende muziekensembles. Momenteel geeft Bob ook  les aan de muziekacademies van Lokeren, Lebbeke en Lede. Dat zowel onze Kapelmeester als ikzelf trombone bij hem hebben leren spelen, maar het voor ons speciaal en een hele eer.”

“Spelen van koperblaasinstrument is best sexy”

De Koninklijke Muziekkapel Brandweer Dendermonde koos er dit jaar bewust voor om een koperblaasinstrument centraal te stellen. “Het is al een lange tijd lastig om koperblazers aan te trekken, niet alleen bij onze muziekverenigingen, maar ook bij onze collega’s. Ook de muziekacademies kampen met een instroomprobleem voor koperblazers. Met het thema van dit concert willen we tonen dat het spelen van een koperblazer best sexy kan zijn en héél wat mogelijkheden kan bieden”. De muziekkapel wil haar charme-offensief echter niet beperken tot dit concert. We starten binnenkort ook een samenwerking met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, waar we ons willen richten op de jonge kinderen en hen aansporen om te kiezen voor een blaasinstrument, daarom zetten we tijdens dit concert ook onze jongste muzikanten in the picture”.

Eigen talent soleert mee

Met Trombone Fever staat een avondje CC Belgica weer garant voor een kwalitatief en gevarieerd muzikaal programma. “We gaan van een stevige concertmars, over een onfortuinlijke vliegtuigruis, naar bluerock, waarin we ons jongste muzikaal talent uitspelen”, legt Kapitein Kapelmeester Patrick Heirbaut uit. “We brengen een uitgebreid en gevarieerd programma met af en toe eens een ferme  ‘uitsprong’, dat is ook ons handelsmerk”, legt hij uit. “We brengen een gevarieerd en  muzikaal luisterspel dat zal afgewisseld worden door melodische vertellingen door presentator-acteur Herman Verberckmoes”.

Wie wil gaan kijken naar ‘’Trombone Fever’, kan op 30 maart om 20u terecht in CC Belgica. Kaarten kosten € 12 in voorverkoop en € 15 aan de kassa. Reservaties op 0472/59.50.35

Meer info: www.kmbd.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio