Montmartre wordt Montmartre XL

Zele - De gemeente Zele organiseert op zondag 19 mei voor de vijfde keer Monmartre, een kunstmarkt in openlucht. Voor deze feestelijke editie werd de naam omgetoverd in Montmartre XL.

De Montmartre in Zele is een tweejaarlijks evenement en is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste openlucht kunstmarkten van Vlaanderen. "Er wordt teruggegaan naar de oorspronkelijke locatie, namelijk het sfeervolle Fonteinhof en een stuk van het marktplein", zegt schepen van Cultuur Thomas Bauwens (CD&V).

Met deze uitvergrote editie wil de organisatie ook een nieuw record vestigen van zowel deelnemers als bezoekers. Deelname vanuit een atelier van zowel een groep als individueel is mogelijk. Men kan als schilder, tekenaar, fotograaf, beeldhouwer, ontwerper, glaskunstenaar, graficus, illustrator,…. deelnemen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van cultuurcentrum De Wiek: www.dewiek.be .

“Voor deze 5de én feesteditie van Montmartre willen we nog meer mensen op de been brengen dan de vorige jaren. Er is een divers aanbod van activiteiten voor zowel jong als oud. Je zal er een hele dag kunnen vertoeven!”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio