Nagenoeg elke dag geurhinder op Hoogveld

Nagenoeg elke dag geurhinder op Hoogveld

Foto: svov

Dendermonde - Van begin maart tot nu zijn er bij de milieu-inspectie 19 klachten over geurhinder neergelegd. Bijna elke dag eentje dus. Eerder hield actiecomité Bad Smell Hoogveld al acties met mondmaskers en een maand geleden aan Drankencentrale Maes.

De mensen die een klacht indienden wonen in het gehucht Lutterzele in Sint-Gillis en in Baasrode. Zij wijten de geurhinder aan Empro Europe, een bedrijf dat pluimen van kippen verwerkt tot cosmetica en dierenvoeding.

Er is een geurstudie lopende, maar het comité gaf al aan dat het vooral sinds de komst van het bedrijf in 2015 is beginnen te stinken. "We zijn de stank echt beu", zeggen ze bij Bad Smell Hoogveld. "Het moet stoppen. Dat het allemaal zo lang moet blijven duren voor er ingegrepen wordt kunnen wij niet begrijpen. Er zijn bijna dagelijks klachten. Binnenkort wordt het beter weer en dan is het voor de omwonenden nog erger, want dan kunnen ze zelfs van hun tuin en terras niet eens genieten."

In totaal zouden er sinds begin dit jaar al meer dan 50 klachten zijn neergelegd over stank. Vanavond op de gemeenteraad zal het onderwerp opnieuw ter sprake komen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio