Organisatie ballonmeeting en stadsbestuur helpen alle misverstanden de wereld uit

"De Meetjeslandse ballonmeeting zal ook dit jaar zéker plaatsvinden"

"De Meetjeslandse ballonmeeting zal ook dit jaar zéker plaatsvinden"

Foto: Stijn Van de Velde

Eeklo - De beslissing van het stadsbestuur om uit de Meetjeslandse Balloonmeeting vzw leidt tot heel wat misverstanden. Er wordt zelfs gesuggereerd dat het evenement dit jaar niet doorgaat, al is daar niets van aan. "We gaan zeker door."

Het Eeklose stadsbestuur kondigde tijdens de afgelopen gemeenteraad aan dat ze uit de Raad van Bestuur van vzw Meetjeslandse Balloonmeeting stapt. Niet iedereen kon die beslissing appreciëren waardoor zich een pittig debat ontspon. Bij de bevolking ontstond bovendien heel wat verwarring.
"Voor eens en altijd: de ballonmeeting zal dit jaar zeker doorgaan", zegt organisator Guy Bral resoluut. "Het is niet omdat de stad uit onze vzw stapt dat we niet meer goed met elkaar kunnen samenwerken. Eigenlijk maakt hun beslissing op organisatorisch vlak niet veel uit voor ons. Alle elementen zijn aanwezig om er een schitterend evenement van te maken voor de hele familie. We zijn zelfs al bezig met de organisatie van de ballonmeeting van volgend jaar."
Schepen voor Evenementen Ann Van den Driessche (Open VLD) bevestigt dat het stadsbestuur de ballonmeeting blijft ondersteunen. "Zowel op financieel als logistiek vlak. De samenwerking zal positief blijven verlopen. We doen ons hoedje af voor de puike organisatie van de ballonmeeting en zijn heel fier dat zo'n evenement in onze stad plaatsvindt." 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio