75 ondernemingen bieden 1.805 arbeidsplaatsen op bedrijventerreinen DDS

Dendermonde / Buggenhout / Lebbeke / Berlare - De Algemene Vergadering van DDS keurde het jaarverslag goed. Voor de laatste keer blikte de intercommunale terug op haar inzet voor recreatie en toerisme in de regio, want eind 2018 kwam Nieuwdonk in handen van de provincie Oost-Vlaanderen.

"Via de andere afdelingen blijft DDS er in slagen om welvaart in de streek te creëren en dat uit zich in de toenemende tewerkstelling, goedkeuring van overname van bedrijfspanden en investeringen in een betaalbaar woonaanbod", volgens voorzitter Kenneth Taylor. "Zowel de twee regionale bedrijventerreinen (Vantegem Wetteren en Hoogveld J Dendermonde) als de twee lokale bedrijventerreinen (D’Helst Lebbeke en Koedreef Wetteren) die tot de laatste realisaties van DDS behoren, zijn volledig uitverkocht en bieden anno 2018 ruimte aan 75 ondernemingen die samen 1.805 werknemers tewerkstellen."

De voorbije tien jaar zijn er dus meer dan 25 bedrijven en bijna 1.000 arbeidsplaatsen bijgekomen in de regio Dendermonde-Wetteren. “Vooral de lokale bedrijven zijn cruciaal voor welvaart en economische groei in de regio”, benadrukt Taylor. “Lokale bedrijven zijn ondernemingen met een ruimtebehoefte van minder dan 5.000 vierkante meter. In Wichelen zal DDS de uitbreidingszone van het lokaal bedrijventerrein Meerbos ontwikkelen, waarvoor al heel wat bedrijven hun interesse betoonden.”

In 2018 keurde de raad van bestuur van DDS acht aanvragen goed voor de doorverkoop van een pand op één van haar bedrijventerreinen aan een andere onderneming. Op het regionaal bedrijventerrein Vantegem in Wetteren kocht de intercommunale het bedrijfsgebouw uit het faillissement van Belgo Metal nv. DDS verhuurt het aan drie ondernemingen. Kenneth Taylor: “Op die manier kan de intercommunale ook in Wetteren een oplossing bieden voor de toenemende vraag naar ruimte om te ondernemen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio