Ballonvaartbedrijf Madou pakt uit met drie stunts op één avond

26 passagiers gaan van de grond met grootste ballon van het land

Foto: Stijn Van de Velde

Eeklo / Lovendegem / Zomergem / Waarschoot - Ballonvaartbedrijf Madou pakte dinsdagavond groots uit. Ze lieten voor het eerst de grootste ballon van België in de lucht. Niet minder dan 26 passagiers mochten dit uniek moment mee beleven in de grootste mand ter wereld.

 

 

Op de sportvelden van het Eeklose Sportpark leek dinsdagavond wel een miniversie van de jaarlijkse ballonmeeting plaats te vinden. Honderden nieuwsgierige kijklustigen kwamen langs om ballonvaartbedrijf Madou uit Eeklo en Lievegem niet één, niet twee, maar drie regelrechte stunts te zien uithalen. "We lanceerden enkele dagen geleden een bericht op de sociale media", zegt zaakvoerder Jo Madou. "We hadden wel wat volk verwacht, maar dat er zó veel volk zou komen is ook voor ons een verrassing."

Dertienduizend kubieke meter

De attractie van de avond was het eerste vertrek van de grootste luchtballon van België. "We zijn heel fier dat we onze gloednieuwe ballon onder massale belangstelling kunnen voorstellen", aldus Madou. "De ballon is veertig meter hoog en veertig meter breed. De inhoud van de ballon bedraagt dertienduizend kubieke meter. Om u een idee te geven, een doorsnee luchtballon is doorgaans drieduizend kubieke meter groot. Het grootste voordeel van zo'n grote ballon is dat die veel stabieler en dus veiliger is."

Om het verschil in grootte visueel duidelijk te maken, lieten Madou en zijn team zo'n doorsnee luchtballon op in hun recordluchtballon. Een indrukwekkend beeld dat niemand hen ooit voordeed. "Bovendien stellen we vandaag ook onze nieuwe mand voor. Die heeft vier instapdeuren en biedt plaats aan 26 passagiers. Het is de grootste mand ter wereld."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio