Plansjee brengt derde stuk op de planken

Plansjee brengt derde stuk op de planken

Foto: if

Dendermonde - Dit weekend brengt het nog jonge Dendermondse theatergezelschap Plansjee haar derde theaterstuk, genaamd Parasieten. Het is een werk van de Duitse auteur Marius von Mayenburg.

"Het is het verhaal van de zwangere Frederika die in ruzie valt met haar vrouw Patricia. Op straat valt zij in elkaar en wordt opgenomen thuis bij Betsi en Ringo, een minder-valide die de komst van Frederika echter niet ziet zitten. De relaties hierbij gaan van kwaad naar erger en een oplossing hiervoor lijkt maar niet te vinden", klinkt het.

Plansjee is een nog jonge theatergroep die resoluut kiest voor stukken met inhoud en thema's die wat nadenken vergen. Geen billenkletsers of komedies die al ettelijke malen her en der zijn opgevoerd. Ze streeft ook naar verjonging en lijkt daarin met nogal wat nieuwkomers op de bühne goed te lukken.

De groep bestaat uit Pascal Leys, Yorick Peleman, Femke Van Hese, Evi Stuer, Seluna Minnebo, Lut De Backer, Zef Maddalena, Lennert van den Broeck, Lotte Dierckx en Jens Van Gorp.

Vertoningen: Zaal Belgica Bis, Kerkstraat 115, Dendermonde. Kaarten kosten 10 euro.

Info: www.plansjee.be, info@plansjee.be of 0479/45.95.01.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio