Veilige wegen voor wandelaars en fietsers in de kijker

Berlare - Op de Dag van de Trage Weg op zondag 20 oktober, zet gemeente Berlare haar trage wegen in de kijker met een prachtige herfstwandeling.

Trage wegen zijn paden of wegen bestemd voor niet-gemotoriseerd verkeer. Wandelaars en fietsers bepalen er het tempo. Via deze wegen bereik je steeds weer op een veilige en gezonde manier je bestemming. In plaats van druk verkeer vind je er rust, natuurschoon en soms zelfs een rijk historisch verleden. “Ook Berlare heeft veel van dit soort paadjes, stegen en wegen. Sommige gekend, andere verborgen,” zegt schepen van milieu Urbain Van Boven (N-VA),”het is belangrijk dat we deze trage wegen niet uit het oog verliezen.”

Want onbekend is onbemind, terwijl trage wegen net aandacht en zorg vergen. In het hele land staat de ruimte onder druk: wegen worden afgesloten en verbindingen doormidden geknipt door infrastructuurwerken of bouwprojecten. Hierdoor dreigen trage wegen te verdwijnen.
“Daarom zetten we deze wegen in de kijker tijdens de dag van de Trage weg. Dat doen we aan de hand van een wandeling, in samenwerking met vzw Durme.” zegt schepen Van Boven. Wandelaars zijn zondag 20 oktober om 10 uur welkom aan 't Oud Brughuys om samen langs deze trage wegen te wandelen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio