Kleine kunstenaars stellen tentoon in ZIAC

Kleine kunstenaars stellen tentoon in ZIAC

Foto: if

Zele - De werken van de eerste en tweede graad beeldatelier van de gemeentelijke academie worden in ZIAC tentoongesteld.

De academie Hamme met vestigingsplaatsen in Zele (tekenacademie) organiseert al 17 jaar in de verschillende wijken beeldende vorming voor kinderen van 6-12 jaar (eerste en tweede graad beeldatelier). Sinds dit schooljaar werd er ook gestart met een aanbod voor jongeren van 12-17 jaar (derde graad beeldatelier).

"De academie staat voor het evenwichtig aanbieden van materialen, technieken, opdrachten en vrij werk met als doel de creativiteit van de kinderen vanaf de eerste les te stimuleren", zegt Patrick Van Vaerenbergh van ZIAC. "Verbeelding, fantasie zijn belangrijke uitgangspunten voor onze kleine kunstenaars. Elk kind kan zich op eigen tempo ontwikkelen. Uitstappen naar inspirerende omgeving worden regelmatig georganiseerd."

Voor november hebben de leerlingen van de eerste en tweede graad beeldatelier vestigingsplaats Kouter zich laten inspireren door de kunstenaar Frank Stella. "Er werd gekeken naar het recentere werk van deze Amerikaanse schilder, beeldhouwer, graficus. Na een ontdekkingstocht van kleur en vorm heeft elke leerling zijn persoonlijke interpretatie gemaakt. Deze bas reliëfs, gemaakt door alle leeftijden tussen 6 en 11 jaar oud,  zijn te bewonderen van 01/11/19 tot 30/11/19 in de cafetaria van ZIAC."

Meer info op www.academiehamme.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio