Coderdojo Zele zoekt helpende handen

Zele - Binnen de gemeente Zele krijgen alle jongeren de kans om zich maximaal te ontplooien. Met het oog op de toekomst ligt de focus voornamelijk op technologie. Daarom is de gemeente Zele nu gestart met Coderdojo, een vzw die kinderen en jongeren wegwijs wil maken in de wereld van eentjes en nulletjes.

“We willen kinderen spelenderwijs kennis laten maken met de wondere wereld van
programmeren”, zegt Thomas Bauwens, Schepen van informatica en bibliotheek, die het initiatief nam voor de opstart van de werking in Zele. “Maar we zijn nog volop op zoek naar vrijwilligers. Dat hoeven niet per sé IT-goeroes te zijn. Een passie voor IT of programmeren, of gewoon veel goesting om de kinderen te begeleiden, is meer dan voldoende. Hoe meer vrijwilligers er zijn, hoe meer kinderen we kunnen begeleiden.”

“Concreet zijn we op zoek naar twee soorten profielen. De ‘coach’ helpt de kinderen in hun digitale zoektocht en heeft idealiter een passie voor ICT. De ‘cook’ helpt met de praktische organisatie van de club. Ze verzorgen de administratieve en logistieke ondersteuning.” zegt Lotte Van Doorsselaere, de vrijwilliger die de hele werking mee wil ondersteunen en de lead neemt voor de opstart.

“We organiseren daarom een infomoment op zaterdag 30 november om 10uur in de bibliotheek in Zele. Iedereen die graag meer wil weten over wat dit allemaal zal inhouden is meer dan welkom. Je hoeft nog geen concreet engagement aan te gaan. We willen elke geïnteresseerde begeleider op dat moment informeren over de werking“, besluit Lotte.


Info: lotte.vandoorsselaere@outlook.com.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio