Pippa, Mies en Roos bakken de “Warmste Wafels”

Pippa, Mies en Roos bakken de “Warmste Wafels”

Foto: if

Dendermonde - Wie tijdens de Sinterklaasparade zaterdag 23 november graag even opwarmt met een wafel en chocomelk, kan daarvoor terecht in de Franz Courtensstraat. Daar bakken zussen Pippa (11) en Mies (10) en nichtje Roos (14) wafels voor kinderen die opgroeien in armoede.

Elke euro die ze verdienen met hun actie, gaat naar Kinderfonds De Tondeldoos. “Geen enkel kindje zou mogen opgroeien in armoede en zij moeten evenveel kansen kunnen krijgen als hun klasgenootjes. Wij willen dus zo veel mogelijk geld ophalen om de Tondeldoos te steunen in al het werk dat ze doen”, zegt Pippa.

“Toen we twee weken geleden vernamen dat de Sinterklaasparade passeert aan mijn deur, hebben we meteen besloten een actie op te zetten voor De Warmste Week”, aldus Babette Brusselmans, de tante van Pippa, Mies en Roos. Met de hulp van Babette, hun “boemie” Muriëlle Eeckhaudt – die zelf vrijwilligster is in De Tondeldoos - hun zusje Hollie (7), broertje Art (3) en vriendinnetjes Jill (7) en Eryn (13) zullen de drie meisjes zoveel mogelijk wafels bakken. “Er is ook warme chocomelk en koffie. Voor een wafel met suiker betaal je 2 euro, een wafel met slagroom kost 3 euro.”

De Warmste Wafel gaat van start in Franz Courtensstraat 9A om 16 uur, een uur voor de Sinterklaasstoet begint. De meisjes stoppen met bakken rond 19 uur, of “tot het deeg op is”.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio