Infomoment over werken in de zorg

Infomoment over werken in de zorg

Foto: if

Zele - De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) wil meer mensen in de zorgsector activeren en hield daarom vandaag een infomoment in het gemeentehuis van Zele.

Het ging over jobs als verpleegkundige, zorgkundige, huishoudhulp, kinderbegeleider of andere zorgberoepen. Met het initiatief ‘Koffie/Break’ in Zele wilde VDAB op een laagdrempelige manier anders-actieven informeren over de verschillende opleidingsmogelijkheden in de zorg.

Als antwoord op de groeiende vraag naar die profielen, organiseert VDAB een waaier aan gratis zorgopleidingen in samenwerking met opleidingsinstanties die actief zijn in de gezondheidszorg. Bij een kop koffie of thee kregen geïnteresseerden informatie over de job, over de mogelijke opleidingen, en kunnen ze zelf een zorgactiviteit oefenen.

“Om de doelgroep te bereiken is een kleinschalige en lokale aanpak nodig. VDAB en de gemeente Zele sloegen daarom de handen in elkaar. Samen met werknemers uit de zorgsector en opleidingspartners uit de regio zullen we geïnteresseerden informeren over werken in de zorg en het opleidingsaanbod van VDAB en partners. Via verschillende brugfiguren trachten we anders-actieven zoals huisvrouwen en -mannen, ziekenzorgers, mantelzorgers, enz te bereiken”, aldus Katrien Van Ginderachter, Manager Cluster Zorg en Onderwijs bij VDAB Oost-Vlaanderen.

Ook de Zeelse schepen van Welzijn, zorg en gezondheid Johan Anthuenis was enthousiast over dit infomoment: “De zorg is een sector in beweging en is ook een sector met toekomst. Als gemeentebestuur steunen wij alle initiatieven die een passend antwoord willen bieden aan jouw en mijn zorg van/voor morgen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio