CoderDojo schot in de roos

Zele - De nieuwe Zeelse CoderDojo nam een vliegende start met 20 kinderen en 10 enthousiaste vrijwilligers. CoderDojo is de plaats waar jongeren zich één keer per maand digitaal kunnen uitleven.

"Jongeren leren in deze gedigitaliseerde maatschappij al snel omgaan met de nieuwste smartphone, tablet of welke andere technologie dan ook. Binnen CoderDojo leren ze ook bijvoorbeeld met welke logica hun favoriete videogame is opgebouwd", zegt schepen Thomas Bauwens (CD&V). "Door jongeren van zeven tot zeventien vertrouwd te maken met programmeren worden hen bredere inzichten gegeven in deze technologiëen."


In totaal hebben bijna 20 vrijwilligers zich al aangemeld om de Zeelse jongeren wegwijs te maken in alle facetten van het programmeren in een informele, sociale en creatieve omgeving. "Niet alleen de deelnemers leren bij, maar ook de vrijwilligers kunnen zich uitleven. Zo werden er al plannen gesmeed om drones te programmeren, Rubiks kubussen op te lossen met Lego Mindstorms en een ontvoerde microbit opnieuw op te sporen."


Geïnteresseerde jongeren die geen plaats wisten te bemachtigen voor de eerste sessie, krijgen later nog een nieuwe kans. “Na iedere sessie wordt de volgende inschrijvingslink pas vrijgegeven en kunnen geïnteresseerden zich daarvoor inschrijven.” besluit Thomas Bauwens. Meer info is te vinden via de Facebookpagina van CoderDojo Zele.

De sessies gaan steeds door in de bib, Lokerenbaan 41, 9240 Zele en op volgende data: 15 februari, 21 maart, 25 april, 16 mei en 20 juni, telkens van 9.30 tot 12.30 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio