Sport- en jeugdkampen tijdens krokus- en paasvakantie

Dendermonde - De stad Dendermonde bundelde het aanbod sport- en jeugdkampen tijdens de krokus- en de paasvakantie in een handige krokusbrochure.

"De krokusvakantie staat in het teken van carnaval en leren zwemmen. Kennismaken met alle facetten van theater? Het kan, schrijf in voor het heus theaterlab", zegt schepen van Jeugd Nele Cleemput (CD&V). "Het aanbod voor de kinderen uit de 2e en 3e kleuterklas breidt uit. Zij kunnen van 9 tot 16 uur sporten. Het vakantieprogramma werd ook zo samengesteld dat er naast sport ook kan geknutseld worden."

Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn de uren van de sportkampen ook aangepast: een sportkamp is voortaan van 9 tot 16 uur (een uur langer dan vroeger). "De sportkampen zijn voortaan ook plasticvrij om de afvalberg te verkleinen. Er zal gratis water geschonken worden in herbruikbare bekers of in de drinkbussen die de kinderen meebrengen. Zij mogen deze ook steeds (her)vullen met kraantjeswater."

Fietsen met mountainbikes, sportmixen, leren wereldkoken of een wetenschapsjas aantrekken, tijdens de paasvakantie kan het allemaal. "En natuurlijk organiseert de stad een reuzeleuke Ros Beiaardweek: er is een ontmoeting met een van de Vier Heemskinderen, een knutseldag over 'ons Ros' en zelfs een mini-wildemannenloop."

Inschrijven kan online via de stadswebsite.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio