Ook aantal opnames in AZ Alma neemt toe

Aalter / Eeklo / Knesselare / Lievegem / Evergem / Assenede / Kaprijke / Sint-Laureins / Maldegem - Uit een kaart die Sciensano, het federale onderzoekscentrum voor Volksgezondheid, vorige week vrijgaf, bleek het Meetjesland één van de regio’s die relatief het best gespaard bleef van het coronavirus. Maar dat betekent niet dat het coronavirus geen voet aan grond krijgt in onze regio.

De afgelopen dagen werd het steeds drukker in de huisartsenwachtpost en het triagepunt in AZ Alma. “Het wordt steeds drukker op onze kritische afdelingen”, zegt woordvoerder van AZ Alma Marc Van Hulle. “De instroom van het aantal patiënten met een vermoeden besmet te zijn met het nieuwe coronavirus neemt toe. Ook het aantal zwaarder zieke patiënten neemt toe. De instroom naar de dienst Spoedgevallen van AZ Alma is dan ook navenant. Daarnaast lopen ook onze cohorte-afdeling, die exclusief voorbehouden is voor patiënten met (een vermoeden van) besmetting, en de afdeling Intensieve Zorg aardig vol.”

Voorbereid

Ondanks de forse toename van het aantal patiënten beklemtoont Van Hulle dat AZ Alma voorbereid is op wat komen zal. “Zo creëerden we intern een buffer voor onze diensten Intensieve Zorg en Spoedgevallen.”

Van Hulle wijst nogmaals op het feit dat mensen die vermoeden ziek te zijn in eerste instantie contact moeten opnemen met hun huisarts of met het nummer 1733. “Van daaruit krijgt u een afspraak voor het triagepunt op de site van AZ Alma, mocht dit nodig blijken. Ondertussen kan het geen kwaad om nog eens te wijzen op de bekende richtlijnen:  was regelmatig je handen met water en zeep, hoest of nies in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak, blijf thuis als je zelf ziek bent, raak je gezicht zo weinig mogelijk aan, vermijd handen geven en nauw contact met mensen die ziek zijn.”

Via de websites www.azalma.be of www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be kan iedereen op de hoogte blijven van de actuele en bijna dagelijks wisselende maatregelen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio