Allesbehalve een stormloop op het recyclagepark in Eeklo

Eeklo / Lievegem / Maldegem - In Eeklo bleef de grote stormloop op het opnieuw geopende recyclagepark uit. Omstreeks 10.30 uur was het er op drie medewerkers van het park, één gemeenschapswacht en een bejaard koppel dat in panne stond met hun wagen na een doodse boel. "We hadden véél meer volk verwacht", klinkt het.


Op voorhand werd tussen 10 en 10.30 uur de grootste drukte verwacht in het recyclagepark langs de Ringlaan in Eeklo. De werkelijkheid toonde een heel ander beeld. "Bij de opening van het park, om 9 uur, stond een kleine file van een twintigtal voertuigen", zegt één van de medewerkers van het recyclagepark. "Maar omdat er zes auto's tegelijk op het park mogen en er enkel groenafval mag worden achtergelaten, was die file snel weg. Daarna was het een zeer geleidelijk komen en gaan van auto's. We hadden véél meer volk verwacht."

Joint de culasse

Tussen 10.15 en 10.30 uur tellen we drie auto's die het park oprijden. Vlak voor de ingang staat ook één auto in panne. Er komt rook van onder de motorkap. "Er zit overal olie", zegt de bestuurster. "Het zal de joint de culasse (koppakking) zijn", antwoordt één van de toegesnelde medewerkers. Ook Brian Bruggen is net gearriveerd. Hij werkt voor de firma Blomo en moet vanaf nu elke dag de recyclageparken uit de buurt ontsmetten. "Ik moet de parken in Eeklo, Evergem, Kaprijke en Lovendegem voor mijn rekening nemen. Alles wat kan worden aangeraakt door bezoekers moet ik ontsmetten. Per recyclagepark ben ik ongeveer anderhalf uur bezig."

Ondanks het beperkt aantal bezoekers zijn de medewerkers van het recyclagepark blij dat ze opnieuw aan de slag kunnen. Ze dragen een mondmasker en handschoenen. "Ongerust zijn we niet", klinkt het. 
"Of het nog druk wordt vandaag? Geen idee. We zullen wel zien. Wij zijn er alleszins klaar voor."


 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio