Twee gewonden na aanrijding tussen vrachtwagen, auto en twee fietsers

Lievegem - Op de Hendrik Consciencelaan (N9) in Waarschoot gebeurde woensdagvoormiddag een verkeersongeval. Twee mensen werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. “We hebben geluk gehad.”

Het ongeval gebeurde omstreeks 10.20 uur. Een personenwagen, die van de Hendrik Consciencelaan wou afslaan naar het aldaar gelegen winkelcentrum, werd aangereden door een vrachtwagen die achter de auto reed. Vermoedelijk had de vrachtwagenchauffeur te laat opgemerkt dat de auto vertraagde. Door de aanrijding begon de personenwagen te tollen. Die raakte daardoor twee fietsers, een koppel, die vanop de parking van het winkelcentrum naar huis vertrokken.

“Het gebeurde allemaal heel snel”, vertelt de aangereden vrouw. “De aanrijding gebeurde vlak voor onze neus en voor we het wisten, tolde de auto in onze richting en werden we geraakt. Ik kwam er grotendeels met de schrik vanaf, maar mijn man klaagde over pijn in de buik en zijn enkel stond gezwollen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Uiteindelijk hebben we nog geluk gehad. Voor hetzelfde geld konden we het niet meer navertellen.”

De autobestuurster had minder geluk. Zij had pijn in haar nek, schouders en rug. Om haar zo risicoloos mogelijk uit haar auto te halen, werd de brandweer er bij gehaald. Zij knipten het dak van de wagen los, zodat de bestuurster verticaal uit haar netelige positie kon worden bevrijd. Ze werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval was de rijbaan een tijdlang versperd in de richting van Eeklo. Het verkeer diende er beurtelings te passeren.
 

Corrigeer

NIEUWS