Zonta Dendermonde toont 'True Colours' tegen coronavirus

Zonta Dendermonde toont 'True Colours' tegen coronavirus

Foto: if

Dendermonde - Serviceclub Zonta Dendermonde zette een actie op met de rusthuizen en thuiszorgsector als doelgroep. Er werd voor beschermend materiaal gezorgd en ook voor tablets in de woon-zorgcentra.

"De laatste weken worden we allemaal zwaar op de proef gesteld. Het onvoorspelbare houdt ons allemaal in de greep. Covid-19 brengt ons in staat van oorlog. Oorlog tegen een onzichtbare vijand. En zoals steeds in noodsituaties brengt dat het 'echte' in de mensen naar boven. True Colours come shining through", zegt voorzitter Krista Rampelberg van Zonta.

"Zo ontstond CorZontA, een Whatsapp-groepje waaraan iedereen kon deelnemen om ideeën te brengen, om als uitlaatklep te dienen en om grapjes te maken want humor doet overleven. We besloten een actie op te zetten met de rusthuizen en thuiszorg van Dendermonde en omstreken als doelgroep. Daar klonk immers een noodkreet voor beschermend materiaal. Bovendien werden bewoners extra getroffen door quarantainemaatregelen waardoor fysiek contact met familie en vrienden bruusk afgebroken werd."

Project 1: Rusthuizen - verplegend personeel
"We deelden spatbrillen/beschermingsbrillen, schorten en mondmaskers uit voor het verplegend personeel. Zowel ter aanvulling naar een minimale voorraad als ter bescherming voor het personeel en bewoners in geval van Corona patiënten  die in het rusthuis moeten blijven. Met dank aan De Pikke Industrie uit Zele die ons het materiaal aan kostprijs bezorgde."

Project 2: Rusthuizen - bewoners
"We deelden ook voorgeconfigureerde tablets uit zodat de bewoners van de rusthuizen toch via internet contact kunnen hebben met hun familieleden. De tablet wordt overhandigd aan de directie van de instelling die de praktische inzet ervan verder coördineert. Met dank aan IT1 uit Dendermonde die ons de Ipads aan kostprijs bezorgde."

"Het enthousiasme, de opluchting soms van de medewerkers uit de zorgsector die we aan de lijn kregen, kunnen we niet overbrengen", gaat Krista Rampelberg verder. "Ik wens alle leden die zich ingezet hebben en zich nog inzetten voor het CorZontA project van harte te bedanken. Thanks for showing your true colours!"

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio