N-VA slaat mea culpa in verband met mondmaskers: “Te voortvarend geweest"

N-VA slaat mea culpa in verband met mondmaskers: “Te voortvarend geweest"

Foto: svg

Eeklo / Assenede / Kaprijke / Sint-Laureins - Afgelopen week ontstond er discussie over de door Assenede, Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins gratis uitgedeelde herbruikbare mondmaskers. Volgens N-VA Meetjesland waren die niet veilig en mochten de maskers niet uitgedeeld worden. Maar hun uitspraken werden de partij allerminst in dank afgenomen.

Vorige week woensdag organiseerde N-VA Meetjesland een persconferentie die de kwaliteit van de later die week uitgedeelde mondmaskers aan de kaak stelde. “Ze creëren een vals gevoel van veiligheid”, klonk het toen.
Burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde (SMS), die het initiatief nam om de mondmaskers te bestellen, reageerde als door een wesp gestoken. “N-VA zaait paniek. Dit soort politieke spelletjes is werkelijk beneden alle peil.”
Naast de burgemeesters van de betrokken gemeenten was ook de publieke opinie niet opgezet met de hetze die N-VA Meetjesland ontketende. Op sociale media regende het verontwaardigde reacties. En die hebben hun effect duidelijk niet gemist, want N-VA sloeg afgelopen weekend mea culpa.

Tijdsdruk

“Vanuit onze bezorgdheid over de volksgezondheid lieten we de mondmaskers testen”, klinkt het in een persbericht van N-VA Eeklo. “De resultaten daarvan werden onmiddellijk na ontvangst voorgesteld op een persconferentie. Door tijdsdruk kon de studie niet zorgvuldig geanalyseerd worden, en werden de testresultaten mogelijk te extreem geïnterpreteerd en voorgesteld.”
“Het is nooit onze bedoeling geweest om paniek te zaaien bij de bevolking of om het dragen van de mondmaskers af te raden.”

Tot slot wordt ook nog even teruggekomen op de verrassende beslissing van fractieleider Peter De Graeve om uit de partij te stappen. “Peter De Graeve neemt zijn verantwoordelijkheid voor de voortvarende voorstelling en neemt ontslag uit de N-VA fractie. N-VA dankt hem voor zijn jarenlange inzet.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio