Kleuterleidster en mama maken verhaal over corona

Kleuterleidster en mama maken verhaal over corona

Foto: if

Dendermonde - Liesbeth Pieters, een kleuterleidster aan De Oogappel in Appels maakte de tekeningen bij de teksten van Fleur Hendriks, een mama, maar ook actrice, zanger en schrijfster. En zo is een verhaal rond het coronavirus geboren. Het kreeg de titel 'Waarom is de wereld dicht?'.

Fleur Hendriks is een actrice, zangeres, schrijfster en woorddocente. Daarnaast is ze moeder van twee kleuters van 3 en 4 jaar, die beiden al bij Liesbeth in de klas hebben gezeten. Ze studeerde aan kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en reist al jaren met verschillende (muziek)theatervoorstellingen door Belgie en Nederland.

Liesbeth Pieters is al 27 jaar kleuterleidster in De Oogappel. Ze heeft ervaring in de eerste en tweede kleuterklas. Momenteel staat ze al enkele jaren in de peuterklas. Het was altijd al haar droom om eens een verhaal te illustreren. "Ik was ook op zoek naar een manier om het actuele thema corona tot bij haar peuters te brengen", zegt ze. "Het resultaat is een verhaal waarin alles op kindermaat wordt verteld. Communicatie voor kinderen vraagt een heel andere aanpak dan communicatie voor volwassenen."

In het boekje aandacht voor alle uitdagingen van vandaag: de aanwezigheid van het virus, het gemis van school en grootouders, de hygiënemaatregelen en nog meer. Het verhaal werd digitaal naar de kleuters gestuurd, maar is ook hier via Youtube te beluisteren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio