Halfoogstkermis Grembergen uitgesteld tot volgend jaar

Halfoogstkermis Grembergen uitgesteld tot volgend jaar

Foto: if

Dendermonde - Zoals zovele festivals en kermissen zijn afgelast door de coronacrisis is ook Halfoogstkermis in Grembergen van 15 augustus tot volgend jaar uitgesteld.

Het kermisbestuur heeft het besluit genomen Prochekermis dit jaar niet te laten doorgaan. Deze aloude kermis wordt een jaartje op non-actief gezet. "Door de coronamaatregelen kunnen wij geen kermis organiseren die de social distancing van 1,5 m kan garanderen", zegt Marc de Koning van de organisatie.

De bekende rommelmarkt, die dit  jaar zijn 31ste editie zou kennen, lokt ieder jaar duizenden mensen naar de Dendermondse deelgemeente. "Daar is het zeker niet te doen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook de andere activiteiten die voorzien waren zoals jogging, reuzenstoet met gouden oogstworp en wielerwedstrijd zijn evenementen waar veel volk op afkomt en daar ook kan de social distancing niet worden gegarandeerd." De activiteiten die in de rand van de kermis worden georganiseerd worden eveneens afgelast. "De gezondheid van de deelnemers en bezoekers alsook die van het kermisbestuur is onze bezorgdheid. De jaarlijkse omhaling met de beurse in de wijk zal ook dit jaar niet plaatsvinden. Wij willen langs deze weg onze sponsors bedanken voor de vele jaren dat ze onze kermis hebben gesteund."

Geen sponsorgelden

"Dit jaar zullen wij geen sponsoring ophalen  maar wanneer volgend jaar alles terug zijn normale draai zal kennen zullen onze bestuursleden terug aankloppen om onze mooie en gewaardeerde kermis te steunen. Niets is triestiger dan een bloeiende kermis af te blazen maar de gezondheid van iedereen is belangrijker dan enkele dagen kermis, daarom geen grote evenementen rond 15 augustus. Wij zij er van overtuigd dat volgend jaar de kermis met halfoogst weer een hoogtepunt zal worden en dat er dubbel zoveel zal gevierd worden."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio