Huis deels verwoest door brand: “Gelukkig waaide de wind uit de juiste richting”

In de Burgemeester Henri Ryckaertstraat in Ronsele heeft een brand een huis deels verwoest. De bewoner merkte de brand op tijd op en raakte niet gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Stijn Van de Velde

De brand brak zaterdag omstreeks 11.20 uur uit. “Ik had net mijn middageten opgeschept toen ze me opbelden”, zegt eigenaar Marcel Wille. “Hoewel ik momenteel in Oostwinkel woon, heb ik hier járenlang gewoond. Mijn ouders bouwden het huis in 1951 toen ik 3 jaar was. Het was indertijd het eerste huis van de straat. Het is heel raar om te zien hoe dat huis op zo’n korte tijd verwoest wordt door een brand.”

Momenteel woont de zoon van Marcel in het huis. “Toen de brand uitbrak kwam hij net thuis. Hij zag hoe er naast de garage iets in brand stond. Niet veel later stond ook de garage en de wasplaats in lichterlaaie.”De brandweer kreeg de brand snel onder controle en kon zo vermijden dat het vuur oversloeg op de rest van de woning. “Maar er is wel overal rook- en waterschade. En het stinkt verschrikkelijk binnen. Mijn zoon zal tijdelijk een ander onderkomen moeten zoeken. We hebben veel geluk dat de wind uit de juist richting waaide. Was het andersom geweest, was het huis sowieso volledig afgebrand.”

De oorzaak van de brand is momenteel nog niet bekend, maar alles wijst in de richting van een accidentele brand.

Tijdens de bluswerken werd de Burgemeester Henri Ryckaertstraat volledig afgezet in beide richtingen tussen Ronselekouter en de Daalmstraat. Vanaf 13 uur kon het verkeer opnieuw passeren.

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio