Bornemse scouts vertrekken op kamp

Bornemse scouts vertrekken op kamp

De Kapoenen op kamp in 2011 Foto: www.scoutingbornem.be

Bornem - Deze week vertrekken de Bornemse scouts weer op kamp. Zowel de leiding als de leden zullen hun beste beentje voorzetten om er een geslaagd kamp van te maken.

De laatste voorbereidingen worden afgerond zodat Scouting Bornem bijna op kamp kan vertrekken. Hier kijken ze al een hele tijd naar uit! Scouting Borning gaat in drie groepen op kamp door het groot aantal leden. De Kapoenen, Welpen en Poema’s (lagere school) gaan van 12 tot 19 juli op kamp naar Dürler. De allerjongsten slapen in lokalen, de iets ouderen in patrouilletenten. Het eten wordt klaargemaakt door de foeriers, meestal oudleiding.

De Jong-givers en Givers (eerste tot vijfde middelbaar) gaan van 20 tot 30 juli op kamp naar Saint-Hubert. Ze slapen in patrouilletenten en koken meestal hun potje zelf, met wisselend succes. De oudste groep, de Jins (zesde middelbaar), gaat vanaf 15 augustus voor 14 dagen op buitenlands kamp, dit jaar naar Noorwegen. Tijdens het hele kamp zullen ze al het materiaal en het eten in rugzakken moeten meedragen. Koken doen ze op kleine gasvuurtjes en ze slapen in iglotentjes.

Tijdens het jaar gaat de leiding al een paar dagen op weekend naar de locatie om de omgeving te verkennen en alle activiteiten voor te bereiden. Zo weet iedereen van de leiding voor het kamp wat er wanneer moet gebeuren en worden dode momenten vermeden. De activiteiten die voor de leden voorzien zijn, probeert de leiding elke keer avontuurlijk en afwisselend te maken. Het kamp wordt altijd afgesloten met een groot kampvuur. Zeker iets om naar uit te kijken voor alle leden!

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio