1500 sportievelingen fietsen mee met de Ghostbikers

Evergem - Afgelopen weekend stond de eerste grote afspraak van het mountainbikeseizoen op het programma. Traditioneel gebeurt dat in Sleidinge, waar de Ghostbikers telkens weer een prachtig parcours weten uit te zetten. Ook met de racefiets kon je er terecht voor tochten tot 90 km. Maar liefst 1500 mensen zakten af naar Sleidinge om deel te nemen.

Voorzitter Danny Van de Walle kijkt enthousiast terug op het evenement van zijn club. 'Zaterdag konden we 800 mensen verwelkomen en op zondag waren dat er nog eens 700. In totaal maakt dat 1500 deelnemers. We zijn meer dan tevreden met dat resultaat.'.

Al voorspelde de weerman nog een grote kans op regen, de mountainbikers lieten zich niet afschrikken. Met bijna 1000 reden ze over het uitgezette parcours in Evergem, Lembeke en Waarschoot. Vooral de technische stukken met veel draaien en keren, die vaak op privé-terrein waren gelegen, konden de deelnemers zeer bekoren. 'We zijn die mensen zeer dankbaar dat ze hun terrein open stellen, dat geeft onze tocht een grote meerwaarde want het brengt de fietsers waar ze anders niet kunnen komen.', aldus nog een gelukkige voorzitter.

Janie Van der Meersch, deskundige sportpromotie Oost-Vlaanderen, bevestigde dat: 'Er komt heel wat kijken bij de organisatie van zo een VTT-dossier. De mensen van Ghostbikers hebben het echter fantastisch uitgewerkt en pakten uit met een prachtige tocht en een dito organisatie. Ze verdienen daarvoor zeker een dikke pluim.'.

Dat iedereen van jong tot oud zich kon uitleven, blijkt ook duidelijk uit de foto's.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio