Film Flash: Joker, The Irishman, 1917 en Vlaams talent in Cinema Westside

Film Flash: Joker, The Irishman, 1917 en Vlaams talent in Cinema Westside

Foto: Communicatie Evergem

Evergem - Ook in het voorjaar staan er enkele kaskrakers op het programma in Cinema Westside: Joker, The Irishman, 1917 en de Vlaamse tragikomedie 'All of us'.

Joker (VS, 2019)

Zoals in alle Batman-verhalen speelt het verhaal zich af in het fictieve Gotham City, maar zo fictief blijkt die stad niet te zijn. Er zijn genoeg aanwijzingen dat we ons in het New York van the most violent year 1981 bevinden. In die poel van verderf, moord en corruptie moet Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), een beroepsclown met een aandoening die hem spontaan in een pijnlijke lach doet uitbarsten, opboksen tegen de dagelijkse pech en misbruiken die zijn mentale gezondheid ondermijnen. Voor Arthur lijkt er geen hoop, zelfs niet als mogelijke gast van een gevierde talkshowpresentator (Robert De Niro). Er is enkel een neerwaartse spiraal naar totale krankzinnigheid. Tot hij op een metrotrein spontaan reageert op de zoveelste mishandeling, de start van een transformatie in zijn nieuwe identiteit.

Dinsdag 3 maart
20 uur
7 euro

The Irishman (VS, 2019)

Frank “The Irishman” Sheeran (Robert De Niro), hoge pief bij de vakbond én huurmoordenaar, leerde de kunst van het doden in Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij kijkt terug op zijn leven en de slachtpartijen die zijn maffiacarrière vormgaven. Voornamelijk zijn aandeel in de mysterieuze verdwijning van zijn levenslange vriend en legendarische vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino) speelt daarin een grote rol.

Dinsdag 10 maart
19 uur, met pauze
7 euro

1917 (UK, 2019) 

Van Oscar winnende regisseur Sam Mendes (‘Skyfall’, ‘Spectre’, ‘American Beauty’) komt een episch drama over de Eerste Wereldoorlog: ‘1917’. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer.

Dinsdag 24 maart
20 uur
7 euro

All of us (België, 2019)

‘All of Us’ is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy, die nog maar enkele maanden te leven heeft. Ze komt terecht in een zelfhulpgroep van terminale patiënten die geleid wordt door therapeute Els, die zelf in volle midlifecrisis zit. Cathy beslist om haar familie niet in te lichten over haar toestand, maar heeft een plan. Ze wil dat haar jongere zus, na haar dood, haar rol in haar gezin overneemt, als vrouw én als moeder. Maar haar zus ziet dat écht niet zitten. ‘All of Us’ is de nieuwe film van scenarist-regisseur Willem Wallyn die een indrukwekkende ensemble cast wist te strikken met bekend en minder bekend Vlaams talent. Een film over het leven, de liefde en loslaten en tegelijk met hoop, humor en helden.

Dinsdag 31 maart
20 uur
7 euro

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio