Avontuurlijke speelplaats voor VBS De Bosbes

Oostkamp - Onder luid tromgeroffel werd de uitbreiding van de speelplaats van VBS De Bosbes in Hertsberge officieel voor 'speelklaar' verklaard. Het speelplaatsproject lag al enkele jaren in de 'to do-schuif'. Er ging dus heel wat denkwerk en voorbereiding aan vooraf, maar het resultaat mag er des te meer wezen. Vorig jaar werd de speelplaats al verdubbeld in ruimte door de inname van de kloostertuin en een achtergelegen bosje. De kwestie was nog om te kijken hoe de ruimte kon ingevuld worden zodat elke leerling er zijn plekje vond.

Dankzij verschillende acties van het oudercomité en vanuit de visie van de school, de leerkrachten en de leerkrachten kreeg de nieuwe speelplaats stilaan vorm. "De natuur terugvinden op de speelplaats was prioritair", vertelt directeur Bieke Wittebolle. "De firma Krambamboul ontwikkelde voor ons een uniek parcours, een echte avonturenzone voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Ze ontwierpen ook een boswachtershuis en een boombank. In de loop van het schooljaar komt ook nog een nieuwe fietsenberging, een fietparcours, nieuwe luifels, een vernieuwing van het oude afdak, een natuurlijke buitenklas, dat speciaal voor de school ontworpen werd, een nieuw podium, nieuwe spelmogelijkheden en niet te vergeten, een voetbalveldje in kunstgras". 

Heel wat leerlingen hadden verzameld op school voor de speelplaatsuitbreiding officieel te openen en 'in te spelen'. Dat kon nadat enkele leerlingen, samen met Aline en David, de voorztters van de ouderraad, het inhuldigingslint hadden doorgeknipt onder luid gejuich van alle aanwezigen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio