AGENDA. Vrij & Blij viert 65e verjaardag met galaconcert

AGENDA. Vrij & Blij viert 65e verjaardag met galaconcert

Foto: Sandra Wybo

Oostkamp - De Koninklijke Harmonie Vrij & Blij Oostkamp is momenteel druk aan het repeteren voor haar galaconcert dat plaatsvindt op zaterdag 16 juni 2018 om 20.00 uur in de theaterzaal van De Valkaart. De Harmonie bestaat immers 65 jaar en wil dit op een gepaste manier vieren. Het galaconcert wordt een ode aan de bevrijding van Moerbrugge met een gastoptreden van de For Freedom Pipes en Drums uit Knokke-Heist. Zij brengen enkele beklijvende nummers uit de oorlogsjaren op hun 'Highlands Bagpipes' die beslist niemand onberoerd laten. Het verdere programma wordt een gemengd repertoire onder leiding van Johnny Eeckhaut waar klein en groot van zullen genieten.

De Koninklijke Harmonie kent een rijke geschiedenis en heeft al heel wat woelige watertjes doorzwommen. Momenteel telt het muzikaal gezelschap een dertigtal toegewijde muzikanten en zeven bestuursleden onder het voorzitterschap van Hendrik De Fauw. Om hun jubileumjaar te vieren staan er nog een aantal activiteiten op het programma. Aanstaande zondag, 10 juni 2018, is er de rommelmarkt op en rond de parking in de Maréchalstraat. Met meer dan negentig standen, een aperitiefconcert en randanimatie is een bezoekje zeker de moeite waard. Volgende week is er dan het galaconcert en tijdens het kermisweekend van 5 augustus een rondgang in de gemeente. Op vrijdag 16 november brengen ze dan hun Ceciliaconcert met aansluitend de dag erna het Ceciliafeest dat hun jubileumjaar zal afronden.

Tickets voor het galaconcert kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij de leden of te reserveren via 050 82 39 13 of 0499 72 01 07. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio