Zuid-Afrikaanse voetballertjes op bezoek bij U13 KSV Oostkamp

Zuid-Afrikaanse voetballertjes op bezoek bij U13 KSV Oostkamp

Foto: Katy Verdegem-Van Poucke

Oostkamp - Eenentwintig voetbalspelers van de U13 van het Zuid-Afrikaanse Riverside FC zijn momenteel op bezoek in Vlaanderen om een aantal tornooien en vriendschappelijke voetbalwedstrijden af te werken. Zo maakten ze ook een tussenstop in Oostkamp waar ze een match speelden tegen de U13 van KSV Oostkamp. Een buitenkans voor beide teams en ze maakten er dan ook een spannende wedstrijd van. Er werd tenslotte afgefloten met een 4-5 eindstand.

Het is de eerste maal in de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse club dat ze zo'n uitstap maken. Voor de jonge spelers is dit dan ook een hele ervaring. 
De banden werden gesmeed toen KSVO-bestuurslid Peter Deprez begin dit jaar op reis was in Zuid-Afrika. In La Lucia, een buitenwijk van Umhlanga in het noorden van Durban logeerde hij bij de Belgen, Dominiek Van Reeth en zijn echtgenote. Dominiek, afkomstig uit Bornem, is er trainer van de U13. Het ging al snel over voetbal en zo werden plannen gemaakt om een vriendschappelijke wedstrijd te organiseren tussen beide ploegen. De Zuid-Afrikaanse spelers kwamen vorige vrijdag aan en speelden ondertussen al een aantal wedstrijden en tornooien. In Zuid-Afrika begint de competitie nu pas, terwijl in Vlaanderen het seizoen net afgerond is. "In Zuid-Afrika loopt het voetbalseizoen tijdens de wintermaanden omdat het in de zomer veel te warm is", vertelt Dominiek. "De grootste aanpassing voor onze spelers is hier dan ook wennen aan het Belgische klimaat". Aanstaande vrijdag nemen ze opnieuw het vliegtuig naar warmere oorden, maar niet zonder eerst nog een bezoekje te brengen aan het pretpark Walibi. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio