AGENDA. Geleide wandelingen in kasteeldomein Gruuthuyse

AGENDA. Geleide wandelingen in kasteeldomein Gruuthuyse

De auteursgroep van de publicatie over Gruuthuyse met vlnr: Patrick Keirsebilck, Sebastian Vande Ginste, Sofie Baert, Karel Dendooven, Jan Demulder en Koen Himpe Foto: HKO

Oostkamp - Op zondag 5 mei zijn er tussen 11.00u en 16.00u doorlopend gratis geleide wandelingen in het privédomein Gruuthuyse dat die dag uitzonderlijk wordt opengesteld voor het grote publiek. Het is een unieke gelegenheid om het park te bezoeken dat overigens enkele jaren geleden nog beschermd werd. De Heemkundige Kring Oostkamp stelt er dan ook haar nieuwste publicatie voor over het kasteeldomein Gruuthuyse dat nu al meer dan 400 jaar in handen is van de familie d'Ursel. Het kasteel zelf is niet toegankelijk.

Het boek brengt de uitgebreide geschiedenis van de adelijke residentie aan de Rivierbeek en de bewoning ervan door de jaren heen. Er is aandacht voor het oude leengoed Ten Torre, de heerlijkheid Oostkamp, de opeenvolgende eigenaars waaronder de Brugse heren van Gruuthuse, de uitbouw van het landgoed, de band met het Oostkampse dorpsleven en de uiteindelijke versnippering van het landgoed. 

Het boek kost 29,95 euro en kan besteld worden via de HKO. Het boek kan ook aangekocht worden tijdens de happening op 5 mei. Iedereen is welkom! 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio