'Old school' plaatjes draaien voor het goede doel

'Old school' plaatjes draaien voor het goede doel

De initiatiefnemers zijn (vlnr) Karel Gobert, Joke Marly, Carol Cartigny, Joke Heindryckx, Peter Alleman, David Millecam, Kevin Vander Mullen, Cinne Floréal, Bart Talloen en Inge Dedulle Foto: Sandra Wybo

Oostkamp - In het kader van De Warmste Week vindt op zaterdag 7 december Vinyl for Life plaats in zaal Oostcampus langs de Siemenslaan. Zes lokale DJ's halen nog eens hun platenspeler boven en zullen de ganse avond hun beste vinylplaten draaien voor het goede doel. De opbrengst gaat integraal naar vzw Viro tvv 't Valkennest in de Valkaart dat momenteel verbouwd wordt tot een woning waar zes volwassenen met een beperking hun intrek zullen nemen.

De initiatiefnemers zijn een Oostkampse vriendengroep die vorig jaar al een bescheiden versie van Vinyl for Life organiseerden voor hun vrienden en kennissen. Dit jaar besloten ze het iets groter aan te pakken en er meteen een old school party van te maken. "Uiteraard kan er gedanst worden, maar we zullen er een sfeervolle setting van maken zodat je ook gewoon iets kan drinken en wat chillen terwijl je geniet van de muziek", vertelt Carol Cartigny. Vanaf 18.30u gaan de deuren openen en zullen zes Oostkampse DJ's om beurt aan de draaitafel plaatsnemen. Kurt Ommeslagh, David Millecam (DjR), Bart Timmerman, Tom Talloen (Tom Cat), DJ FisH en Lars Vegas & Fade Away halen hun beste vinyl-platen boven en zullen je de ganse avond entertainen met muziek voor iedereen. De volledige opbrengst wordt - net zoals vorig jaar - geschonken aan vzw Viro ten voordele van 't Valkennest in het domein De Valkaart. Deze villa wordt momenteel op een duurzame manier verbouwd en zal plaats bieden aan zes volwassenen met een beperking die er zelfstandig kunnen wonen. "Als Oud-KSA- of FOS 207-lid speelden we altijd in het domein De Valkaart en kennen we allemaal 't Valkennest waar vroeger de conciërge woonde van het park", vertelt Carol Cartigny. "Deels uit jeugdsentiment, maar ook omdat het een heel mooi initiatief is, willen we dit project opnieuw een duwtje in de rug geven". 

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen werd alvast de actie 'den bak' gelanceerd waarbij ze iedereen oproepen om een bak bier voor 13 euro te sponsoren. Het bedrag van de verkoop van die consumpties kan zo rechtstreeks geschonken worden aan het goede doel. Wie dit wil doen, kan storten op rekening van Les Trappistes: BE14 9733 6178 5883 met vermelding van 'actie Den Bak' en krijgt een eervolle vermelding op de Facebookpagina van het event Vinyl for Life.

De deuren openen om 18.30u. De toegang is gratis. 
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio