Hoppedag hopelijk onder stralende zon

© Tom Crabbe

Vorig jaar verkreeg Affligem de titel van Ambassadeur Vlaanderen lekker Land voor Vlaams-Brabant en ook dit jaar hebben zij hier de nodige aandacht aan besteedt.

Tom Crabbe

Mede dankzij de sterke lokale ondersteuning en nauwe samenwerking van de gemeente, de gidsenbond, de Abdij van Affligem, de Affligem Brouwerij en vele horecazaken maakten van de Lekker Land acties die Affligem voerde, een succes. Met het project Affligem Hoppeland slaagde Affligem erin om als hopgemeente op de toeristische kaart gezet te worden.

Het hoppeseizoen wordt afgesloten met een hopdag op zaterdag 10 september.

Een kleine greep het uit programma op zaterdagnamiddag van 14u tot 18u rond het Cultureel Centrum Abdij Affligem.

Kristof Heyvaert leert u bloemschikken met hop. De 'Groep Eric Wille' speelt accordeon met alom gekende wijsjes en hopliederen. Herman Troch van Domein De Kluizen laat u proeven van zijn befaamde en gelauwerde Affligemse Landwijn en Tony Mergan van zijn hopjenever en zijn gerenommeerde hop- en andere pralines. Kantklossen, hopplukkers en andere proeverijen van streekproducten vervullen het programma.

Tevens kan men deelnemen aan de wandeling ‘Van Hopveld naar hopast’. De weergoden voorspellen prachtig weer voor deze wandeling van 5 km met een bezoek aan het Affligemse hopveld en een authentieke hopast met alaam. De dorst kan daarna gelest worden met het proeven van het thuisgebrouwen Affligems bier van Johnny Delplace (beste hobbybrouwer van Vlaams-Brabant).

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio