NIEUWSFLITS/VIDEO/FOTO

Parkje Charles de Kerchovelaan gered

Parkje gered Foto: Dominique Dierick

Gent - Het Gentse college van burgemeester en schepenen heeft het Agentschap Wegen & Verkeer Oost-Vlaanderen (AWV) gevraagd het parkje met de Japanse kerselaars op de Charles de Kerckhovelaan en de IJzerlaan te behouden na de herinrichting van het kruispunt met de Kortrijksesteenweg. Dat meldt het stadsbestuur in een persbericht. 'AWV is bereid op die vraag in te gaan. Vele Gentenaars wilden het parkje immers niet kwijt. De toeritdosering om een snelle doorstroming van tram 1 te waarborgen blijft uiteraard wél behouden.'

'Het Gentse college van burgemeester en schepenen kiest daarmee unaniem voor zowel groenbehoud in de stad als voor (de hogere performantie van) het openbaar vervoer', meldt het. Oorspronkelijk zou het parkje plaats moeten maken voor verbrede fiets- en voetpaden en een extra rijstrook op de drukke Charles de Kerckhovelaan (op de binnenring R40) ter hoogte van het kruispunt met de Kortrijksesteenweg en Kortrijksepoortstraat. Die komen er nu niet.

Snelle doorstroming tram 1 gegarandeerd

De uitvoering van de zogenaamde ‘toeritdosering’ blijft wél behouden om een snelle doorstroming van de tram te waarborgen. De toeritdosering houdt in dat, als het autoverkeer de tram dreigt te belemmeren op de as Kortrijksepoortstraat–Nederkouter, de auto’s op het kruispunt met de Charles de Kerchovelaan–IJzerlaan gedoseerd zullen worden toegelaten de Kortrijksepoortstraat in te rijden.

Er dient sowieso evenwel een beperkt aantal werken uitgevoerd te worden op en rond dit kruispunt, zoals het vernieuwen van de tramsporen, het vernieuwen van de rioleringen en andere nutsvoorzieningen.
 

Eerder deze week maakte medewerkster M10VDK een filmpje van het parkje. U kan dat hier nog eens herbekijken. Onderaan kan u ook een fotoset bekijken van Dominique Dierick.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio