Stad Gent haalt bakzeil in zaak met hoofdcommissaris Van Belle

Gent - De stad Gent heeft - alvast voorlopig - bakzeil gehaald in de zaak waarin hoofdcommissaris Frederik Van Belle de stad voor de rechter had gedaagd. Van Belle gaat niet akkoord met de nieuwe functie die hem in de nieuwe structuur van de Gentse politie is toegewezen. Advocaat Patrick Devers van de stad bevestigt dat het vanochtend in die zaak voor de Raad van State niet tot pleidooien is gekomen. 'De besluiten rond Van Belle waren onvoldoende gemotiveerd.'

Frederik Van Belle, een van de slechts vier hoofdcommissarissen in het Gentse korps, had gevraagd om kabinetschef te worden van korpschef Wim Van Hulle. Vorig jaar was Van Belle overigens nog plaatsvervangend korpschef. In plaats daarvan moest hij zich nu tevreden stellen met de als minder belangrijk ingeschatte functie van diensthoofd op de personeelsdienst. Dat was opmerkelijk, temeer omdat Van Belle als een van de weinigen openlijk kritiek had geuit op de doorlichting van het Gentse korps door de professoren Fijnaut en de Ruyver.

'De drie besluiten rond Van Belle worden nu ingetrokken', zegt advocaat Patrick Devers van de stad Gent. Het gaat dan over het feit dat zijn sollicitatie voor kabinetschef het niet haalde, over het feit dat hij op de personeelsdienst werd geplaatst en over de aanstelling van Danny Bontinck als kabinetschef van de korpschef.

De intrekking van die besluiten betekent dat het hele dossier-Van Belle opnieuw op het bureau belandt van korpschef Wim Van Hulle, zodra die terug is uit vakantie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio