Voorpost valt gemeenteraad binnen

Gent - Zes militanten van het extreem-rechtse Voorpost hebben vanavond de Gentse gemeenteraad verstoord. De zes marcheerden met stevige tred de raadszaal binnen terwijl de gemeenteraadsleden aan het debatteren waren over de hervormingen bij de politie. Burgemeester Daniël Termont (SP.A) beval daarop de evacuatie van de zaal. Eén actievoerder werd manu militari afgevoerd, de rest verliet uit eigen beweging de gemeenteraadszaaL

De Voorpost-actievoerders deelden peren uit, volgens hun pamflet als symbolisch protest tegen een beleid dat onvoldoende muilperen wil uitdelen. Meer bepaald het beleid tegenover de Roma schiet volgens Voorpost tekort.

De burgemeester kon een dergelijke inbreuk op het goede verloop van de gemeenteraad niet dulden, en vroeg de politie-agenten die de toegang tot de zaal moeten bewaken om de zes te verwijderen. Dat gebeurde ook: buiten de raadszaal werden de actievoerders in de boeien geslagen en afgevoerd.

Later vanavond bespreken de gemeenteraadsleden nog de nota die het schepencollege opstelde over de aanpak van de intra-Europese migratie in Gent - die onder meer gaat over de instroom van de Roma.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio