"KSA Frassati en VKSJ Broechem zijn twee jeugdbewegingen met een rijke geschiedenis, VKSJ bestaat dit jaar 65 jaar en KSA Frassati reeds 85 jaar, dat is samen goed voor 150 jaar jeugdbeweging. Generatie na generatie hebben jongeren zich hier op zaterdag kunnen amuseren en ravotten," zegt Stefaan Dehertefelt, zelf ex-KSA'er en momenteel peter van KSA Broechem.

"Het organiseren van gezamenlijke activiteiten en het op elkaar afstemmen van de activiteitenkalender gaat op die manier een stuk eenvoudiger. We zorgen steeds voor een duidelijke en vooraf vastgelegde kalender, zodat gezinnen de KSA-activiteiten zo vlot mogelijk kunnen combineren met de rest van het, vaak drukke,gezinsprogramma," vertelt Stefaan.

Eigenheid blijft bewaard
Om de eigenheid te bewaren, heeft KSA Broechem ervoor gekozen om de groepen niet gemengd te maken, dus jongens en meisjes hebben nog steeds aparte groepen. "Er zullen echter geregeld gemengde activiteiten georganiseerd worden. Het jaarlijkse kamp zal ook nog apart zijn voor jongens en meisjes, zo hoeft men de eigen tradities en sfeer, die er door de jaren heen ontstaan zijn, niet te missen," gaat Stefaan verder.

Extra luxe met twee locaties
De leidingsploeg is alvast super enthousiast en heeft ongelooflijk veel zin om er een fantastisch werkjaar van te maken.
De vernieuwing van het speelterrein op het Franciscusheem geeft dit nieuwe werkjaar een extra dimensie, de jeugd van Broechem beschikt voortaan over een mooi, veilig en groen speelterrein. "KSA Broechem heeft nu ook de luxe om te kunnen beschikken over twee locaties, het ex-VKSJ lokaal in de Rubenslaan en het Franciscusheem," zegt Stefaan trots.

Meer info op www.ksabroechem.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio