Blog laat kinderspullen testen door... kinderen

Blog laat kinderspullen testen door... kinderen

Ann Coemans heeft het altijd al belangrijk gevonden dat haar kinderen creatief bezig zijn. “Via mijn blog kan ik die passie delen”, klinkt het. Foto: Tom De Noël

Borsbeek - Ann Coemans uit Borsbeek heeft een gat in de markt gevonden. Vanuit de wetenschap dat ‘de waarheid uit de kindermond komt’, laat ze via haar gloednieuwe blog kinderen van verschillende leeftijden producten testen. Dat gaat van speelgoed tot eten.

“3,5 jaar geleden werd ik voor het eerst mama. Een hele nieuwe wereld ging open. We startten onze zoektocht naar de beste kinderspullen”, vertelt Ann Coemans. “Mijn zoektocht naar ‘het beste product’ begon. Want alleen het beste is goed genoeg.” Sindsdien is haar zoektocht niet meer gestopt. “Ik zoek naar leuke spelletjes, stiften die niet uitdrogen, lekkere én gezonde vieruurtjes, spannende boeken die ook mama na de 231ste keer voorlezen niet vervelen, mooie truien die niet pluizen, veilige autostoelen en ga zo maar voort.”

“Het idee van de blog ontstond enkele jaren geleden. Tussen het concept bedenken en de uitvoering ging wel wat tijd. Ik ging op zoek naar een leuk logo, een toffe naam, fijne ideetjes en ik schreef bedrijven aan met de vraag wat ze van het concept vonden en of ze geïnteresseerd waren om hun producten te laten uittesten.”

Op de oproep reageerden verschillende bedrijven heel enthousiast waaronder Lego, Lannoo, De Eenhoorn, JBC en Brantano. “De bedrijven schonken ons verschillende producten om te testen en zijn erg gevarieerd. Zo hebben we ondertussen al neopreen rugzakjes, prentenboeken, een matrasbeschermer, schoentjes, yoghurt, leesboeken, kokoswater en stickerboeken mogen uittesten.”

Geen tijd voor tv
Ann werkt niet alleen met haar eigen kinderen, maar ook met proefkonijnen die zich via de blog of via de Facebookpagina kandidaat stellen. “We zorgen ervoor dat de proefkonijnen zowel jongens als meisjes zijn van verschillende leeftijden. Iedereen die geïnteresseerd is”, gaat Ann voort. “We kiezen telkens één of meerdere proefkonijnen uit de voorstellen. Zij gaan dan aan de slag met het product. Voor hen is het leuk dat ze het product steeds mogen bijhouden.”

De ouders en het kind moeten in ruil een beoordeling schrijven over het product. “Die beoordeling komt dan, samen met een fotoverslag, op de blog. Ons jongste proefkonijn is vier maanden oud, het oudste is dertien jaar. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe proefkonijnen.”

De blog is nog maar drie maanden oud, maar is nu al een succes. De grootste troef van Ann? “Dat is misschien wel dat ik mijn kinderen steeds stimuleer om creatief bezig te zijn. De televisie staat bij ons thuis bijna nooit op”, zegt Ann. “Wij knutselen, spelen, bakken, puzzelen, koken, doen uitstapjes en lezen massa’s boeken. Geloof me, dan heb je helemaal geen tijd om naar de televisie te kijken.”

http://getestopkinderen.blogspot.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio