Curator December Dance te gast met eigen voorstelling

Curator December Dance te gast met eigen voorstelling

Foto: rr

Brugge - Christian Rizzo, de nieuwe curator van December Dance 2017, is binnenkort al vijf keer te gast in Vlaanderen met de voorstelling Ad Noctum. Op vrijdag 17 februari houdt hij halt in MaZ Brugge.

De Franse choreograaf Christian Rizzo is een bijzonder veelzijdig artiest. Hij danste bij grote namen als Mathilde Monnier en Vera Montero en richtte in 1996 zijn eigen gezelschap L’Association Fragile op. Sinds 2015 is hij de nieuwe artistiek leider van het Centre Choréographique National de Montpellier Languedoc Roussillon en binnenkort is hij dus ook curator van het festival December Dance.

In Ad Noctum brengt Christian Rizzo een eerbetoon aan de nocturnes van de negentiende-eeuwse Poolse componist en pianovirtuoos Frédéric Chopin en de Franse bohemien en componist Erik Satie. In Rizzo’s werk neemt de scenografie een prominente plaats in. Dit keer gaan de dansers in dialoog met de Taiwanese computergraficus Juan-Hau Chiang die hen in een virtuele wereld laat bewegen.

 

 

Meer info:

  • Wat? Ad Noctum
  • Waar? MaZ, Magdalenastraat 27, 8200 Brugge
  • Wanneer? Vrijdag 17 februari 2017 om 20 uur
  • Inkom? Tickets kosten15 euro en zijn te verkrijgen via www.ccbrugge.be, 050 44 30 60, In&Uit Brugge en www.ticketsbrugge.be.
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio