In beeld: Gentenaren schetsen Brugge

In beeld: Gentenaren schetsen Brugge

De schetsers gingen onder meer te werk op de Grote Markt. Foto: Tom Decock

Brugge - Afgelopen week riep ‘Gent Schetst’ op tot een sketchcrawl in hartje Brugge. Acht schetsers gingen de uitdaging aan. Een impressie van hoe zijn hun dag in Brugge beleefd hebben vind je bij ‘lees meer’.

Tijdens een sketchcrawl trekken de deelnemers, meestal kunstenaars en studenten, een ganse dag met elkaar op en zwerven ze doorheen de stad met wat papier en een potlood of stift bij de hand. ‘Zo’n sketchcrawl is ideaal om andere schetsers te leren kennen. Het is eveneens een fijn initiatief om verschillende steden te ontdekken’, zegt Davy van Verdeghem van ‘Gent Schetst’.

Ditmaal streken de deelnemers neer in de Brugse binnenstad om er tekeningen te maken van de omgeving. ‘Brugge is daarvoor een zeer dankbare stad met zijn vele toeristen, al moet je wel snel zijn om ze te tekenen’, aldus van Verdeghem.

Op geregelde tijdstippen worden over de ganse wereld sketchcrawls georganiseerd. Wie zelf graag eens wil meetekenen kan terecht op de internationale site www.sketchcrawl.com of op de blog van ‘Gent Schetst’. Het resultaat van een dagje schetsen vind je hieronder.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio