Video: Poirot in Bruges

Video: Poirot in Bruges

Het Britse schrijversduo Nicci French kreeg veel publieke belangstelling tijdens de signeersessie. Foto: tom decock

Brugge - Het afgelopen weekend was de Stadsschouwburg het plaats van delict. Knack had er in samenwerking met Bruggeplus zijn tenten opgeslagen voor het thrillerfestival ‘Poirot in Bruges’. Naast de uitreiking van de Hercule Poirot prijs, die overigens naar Patrick De Bruyn ging, kon het grote publiek proeven van tal van randactiviteiten.

Het volledige evenement stond helemaal in het teken van de misdaadromans. Naast tal van debatten en infosessies, werden heel wat bekende misdaadauteurs uitgenodigd. Zo konden de aanwezigen hun boek laten signeren door onder meer Pieter Aspe of door het succesvolle Britse schrijverskoppel Nicci French.

Voor zij die liever zelf tot de actie overgingen dienden de kelders van de stadsschouwburg als unieke locatie voor een heuse ‘Crime investigation’. De Federale Gerechtelijke Politie van Brugge gunde een blik achter de schermen met allerhande speurtechnieken en een demonstratie van het sporenonderzoek.

Ook de Brugse binnenstad was helemaal in de ban van de misdaad. Een dertigtal deelnemers loste er een moordspel op doorheen de vele straten en steegjes.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio