Doven en slechthorenden strijden langs Schipdonkkanaal voor nationale titel

Bart Uzeel eerste Belgisch kampioen MTB voor doven

Damme - Het afgelopen weekend werd in Damme het allereerste Belgisch kampioenschap Mountainbike voor doven en slechthorenden georganiseerd. Achttien moedige deelnemers streden er aan de rand van het Schipdonkkanaal voor de nationale titel. Vlaams kampioen Bart Uzeel snelde autoritair naar de zege. Jean-Pierre Facounnier en Ferdy Raeymaekers vervolledigden het podium.

Met achttien deelnemers konden de organisatoren tevreden terugblikken op de eerste editie van het BK, gezien enkel personen met de handicap konden deelnemen. Het deelnemersveld werd al van in de aanvangsronden volledig uit elkaar geslagen op het technische parcours langs het Schipdonkkanaal. Enkele venijnige korte lussen op en af de dijk zorgden voor een natuurlijke schifting. Topfavoriet Bart Uzeel sprokkelde zo al snel een comfortabele voorsprong bijeen, die hij niet meer weg gaf. Ook achter de koploper lag het veld volledig uiteen. Waalse deelnemer Jean-Pierre Facounnier snelde onbedreigd naar de zilveren plak. Ferdy Raeymakers, lid van de organiserende club KSKD Brugge, werd derde.

Het trio kreeg op het podium nog een aandenken van de stad Damme uit handen van Schepen voor Sport Joachim Coens (CD&V).  Eric Cardon (Sp.a) overhandigde aan winnaar Bart Uzeel eveneens een trofee van de provincie West-Vlaanderen.

Uitslag

1. Bart Uzeel (40,8 km in 1.45.07), 2. Jean-Pierre Facounnier op 3’38” , 3. Ferdy Raeymaekers op 5’43, 4. Michel Descornet op 8’39, 5. Wim Zonnekein op 1 ronde, 6. Luc Uzeel, 7. Pascal Stappers, 8. David Samain op 2 ronden, 9. Richard Groot (NED), 10. Jo Vandekerhove, 11. Koen Adriaenssens, 12. Ronny Deras, 13. Freddy Lippens, 14. Artyom Atanesyan (ARM), 15. Jonny Schelpe, 16. Marc Van Geel, 17. Sander Verstraete, 18. Pascal Mollet
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio