Brugse Tess Desmidt behaalt met Belgisch team een vierde plaats op het WK Futsal

Brugse Tess Desmidt behaalt met Belgisch team een vierde plaats op het WK Futsal

De Brugse inbreng in de nationale ploeg speelster Tess Desmidt (derde van rechts onderaan) en hulpcoach Bart De Doncker (links bovenaan). Foto: if

Brugge - Eind november nam de Belgische nationale ploeg deel aan het wereldkampioenschap Futsal voor doven en slechthorenden in het Zweedse Örebro. De Dudzeelse Tess Desmidt speelde samen met haar teamgenoten een sterk kampioenschap. De Belgen moesten in de kleine finale voor het brons de duimen leggen voor Duitsland.

Vooraf had Tess Desmidt, speelster bij de Cerkelladies Brugge, gehoopt op een plaats in de kwartfinale. Met enig geluk deed het Belgische team het bijzonder puik. Ze overleefden de poulefase als beste derde en klopten in die kwartfinale Nederland met 1-3 na verlengingen.


In de halve finale moest de nationale ploeg wel haar meerdere erkennen in Denemarken. Tijdens de kwalificaties konden ze de Denen nog op een 4-4 gelijkspel houden, maar ditmaal werkte Denemarken wel koelbloedig af en won het de match met 4-1.

Het jonge Belgische team kon ook in de match voor het brons geen aanstalten maken op een overwinning tegen het meer ervaren Duitsland. De Duitse meisjes dienden een zware klap toe en wonnen met 6-0.

Ondanks de forfaitcijfers waren coach Kristof Vermeersch en hulpcoach Bart de Doncker uit Lissewege bijzonder tevreden met de prestaties. Gezien het team pas een jaar geleden werd samengesteld vertoont de jonge groep een groot potentieel naar de komende kampioenschappen toe.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio