Point Blank

Point Blank

Foto: a-film

De achtervolgingen door de straten en politiekantoren van Parijs verlopen even snel als de acteurs Frans praten. Daarmee is helaas het beste gezegd van deze Franse thriller.

Point Blank – niet te verwarren met de gelijknamige klassieker uit 1967 met Lee Marvin – vertelt het verhaal van de stagiair-verpleger Samuel Pierret (Gilles Lelouche) die verhindert dat gangster Hugo Sartet (Roschdy Zem) vermoord wordt. Diens handlangers kidnappen echter de zwangere vrouw van Samuel om hem ertoe te dwingen hun baas uit het ziekenhuis te smokkelen. Voor hij het beseft, raakt de verpleger verstrikt in een ingewikkeld web van geweld, intriges en corrupte flikken.

Een beloftevolle premisse, maar de Franse regisseur Fred Cavayé beperkt zich tot het opentrekken van een blik clichés. Akkoord, de achtervolgingsscènes door de straten en politiekantoren van Parijs zijn spannend en even snel als de acteurs Frans praten – en dat wil al wat zeggen. Maar Samuel en zijn vrouw komen psychologisch niet uit de verf en we hebben al slechtere schurken op het scherm gezien.

Wanneer Cavayé nog een poging waagt om het verhaal met een verrassende wending af te sluiten, zaten we al lang niet meer op het puntje van onze stoel. Meer nog, we hebben we er nooit gezeten. (sdv)

film:

extra's: geen

gezien op dvd, ook verkrijgbaar op blu-ray / A-Film

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees