Dream House

Dream House

Foto: e1

Het moest een droomhuis worden voor de personages, maar het draaide helemaal anders uit. ‘Dream House’ moest – met een sterrencast als Daniel Craig, Rachel Weisz en Naomi Watts – een droomfilm worden, maar helaas draaide het helemaal anders uit.

Will Atenton (rol van Daniel Craig) geeft zijn job als uitgever op om meer tijd door te brengen met zijn vrouw (Rachel Weisz) en zijn twee dochters. Ze laten de stad achter en trekken in hun droomhuis. Tot daar gaat alles goed met het gezin én met de film.

Het komt uiteraard niet echt als een verrassing dat er iets niet pluis is met het ‘droomhuis’. Zo hebben we nog wel films (én remakes van die films) gezien. Denk maar aan The Amityville Horror, The Haunting, The Haunted House en onlangs nog The Woman in Black met Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe. Maar de thriller van regisseur Jim Sheridan gunt ons geen rondzwervende geesten, zelfs geen bovennatuurlijke deurknoppen. In ‘Dream House’ moeten we het stellen met… een duister geheim.

Wat het allemaal nog erger maakt, is dat ‘het grote mysterie’ al halverwege de film volledig uitgeklaard wordt, zodat het tweede deel van ‘Dream House’ zo mogelijk nog overbodiger wordt dan het eerste.

Gelukkig zijn er nog de acteurs. Zowel Daniel Craig, Rachel Weisz als Naomi Watts doen echt hun best om geloofwaardig over te komen en slagen daar ook wel in. Maar als zelfs ‘James Bond’ zelve ons niet op het puntje van onze stoel krijgt, dan is er toch iets grondigs mis met het plot van deze thriller.

Die mening wordt trouwens gedeeld door regisseur Jim Sheridan, die met My Left Foot toch al bewezen heeft dat hij het wel kan. Hij vond dat zijn film ‘kapot gemonteerd’ was en wilde er achteraf niets meer mee te maken hebben. Ook Daniel Craig en Rachel Weisz waren precies niet zo tevreden, want ze bleven beiden weg van de filmpromoties. Maar ach, zij hebben er tenminste nog iets aan overgehouden: de twee Britse topacteurs – en dat zijn ze nog altijd, zelfs na dit debacle – werden verliefd op de set en zijn nu nog altijd gelukkig samen. (mtm)

film:

extra's: geen

gezien op dvd, ook verkrijgbaar op blu-ray / Entertainment One

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees