Senioren krijgen strandgymnastiek

Brugge - Deze zomer wordt er voor senioren opnieuw een uitgebreid sportpakket aangeboden. Naast de gebruikelijke seniorensportnamiddagen is er dit jaar voor het eerst wekelijkse seniorengymnastiek tijdens de grote vakantie op het strand van Zeebrugge.

Elke donderdagnamiddag zal er van 15 tot 16 uur gratis gymnastiek aangeboden worden. Volgens schepen van sport Annick Lambrecht (Sp.a) is dit een ideaal tijdverdrijf tijdens een uitstapje naar zee.

Ook het populaire seniorensport op de pleintjes wordt herhaald. Iedere eerste maandag van mei, juni, juli en augustus is er van 14.30 tot 15.30 uur een uurtje sport op één van de Brugse pleintjes. In mei is dat tai-chi, een Chinese gevechtskunst, in het Minnewaterpark. Op 4 juni staat er dans op het programma in het Graaf Visartpark. In juli is er aan de Kruisvest yoga en figuurtraining. De laatste sessie vindt plaats in het Koning Albertpark en bestaat opnieuw uit tai-chi. Alle sessies zijn gratis.

Daarnaast zijn er voor 1 euro enkele seniorennamiddagen, die naar goede gewoonte worden afgesloten met koffie en gebak. De resterende drie namiddagen gaan door op 15 juni, 7 september en 15 oktober, respectievelijk in De Gulden Kamer, De Koude Keuken en sporthal Daverlo. In juni wordt frisbee, crocket en kubb aangeboden. In september is dat curling en badminton, en in oktober zumba en korfbal.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio