Alex Monballiu vervoegt lijst Groen

Brugge - Bruggeling Alex Monballiu zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de Brugse lijst van Groen staan als onafhankelijke.

De 41-jarig buschauffeur is niet aan zijn proefstuk toe. Als jongeling richtte Momballiu reeds de partij Robin Hood op. Voor VIVANT kwam hij als mede-oprichter al eens op tijdens vorige lokale verkiezingen.

‘Wij zijn trots en opgetogen dat Alex ons steunt. Hij is een toonbeeld van de vrije, onafhankelijke denker, die steeds op een positieve manier zijn handen uit de mouwen steekt voor Brugge. Dat hij zich thuis voelt bij ons staat symbool voor de open koers die Groen vaart.’, zegt Groen lijsttrekker Sammy Roelant.

Naar eigen zeggen trok Meyrem Almaci de progressieve Bruggeling over de streep. ‘Zonder te beseffen overtuigde ze mij om de stap te zetten. Haar inspanningen in de Dexia-commissie verdienen alle steun’, zegt Alex Monballiu.

Monballiu is in Brugge vooral gekend als de voormalig uitbater van legendarische cafés als de Bar Choc en de Rock and Roll Swine. Daarnaast is hij organisator van tal van concerten, zoals het feest van de Bierleeuw in Dudzele. Hij werkte ook mee aan de ‘Nieuwe Lastige Bruggeling’, was actief in de jeugdraad en is DJ in De Kelk.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio