American High School

American High School

Foto: paradiso

'Life is what you learn between the sheets.' Misschien niet de meest diepgaande filosofische stelling, maar als slogan toch veelbelovend genoeg om de ranzige tienerkomedie 'American High School' een kans te geven.

We moeten het toegeven: we zijn lang nog niet volwassen genoeg om de films over Amerikaanse tieners wier wereld alleen om seks draait, ontgroeid te zijn. We houden van de schuine moppen, de dubbelzinnige namen van de personages en het feit dat er af en toe een blote borst te zien is. In onze dvd-kast vind je dan ook enkele American Pie 's en een Van Wilder terug.

Maar bij American High School loopt het al meteen grondig mis. De 'humor' is gewoon zo platvloers dat je er onmogelijk nog mee kunt lachen. Of wat dacht u van deze quote (van de kunstlerares tegen een van haar studentes): 'Als ik je nog één keer hoor, komt je volgende menstruatieperiode uit je mond.' Hi-la-risch...

We zetten al onze hoop dan maar in op de blote borsten. Maar zelfs daar faalt regisseur Sean Patrick Cannon. Hoewel ze levensechter lijken dan de acteerprestaties van de voltallige cast, moet je geen plastisch chirurg zijn om te zien dat het om hoopjes siliconen gaat.

O ja, we vergeten de 'hoogst originele' plot nog. American High School gaat over een tienermeisje dat worstelt met haar puberteit en haar vriendje en wier levensdroom het is om 'populair' te zijn en om 'prom queen' te worden...

Deze dvd verdient geen plaatsje in onze dvd-kast. In de vuilnisbak ermee. (mtm)

film:

extra's:

gezien op dvd / Paradiso

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees